Družina

Kaj po mojem mnenju pomeni širša družina za otroka?
Nekatere družine so velike, druge majhne, nekatere so drugačnih oblik, toda ne glede na velikost, stanje, ločenost ali skupnot, so pomembne kot celota.

Družine potrebujejo družine. Stari starši, starši, tete in strici ter ostali so zopet v modi, zato ker so res potrebni. V družini je lahko stres prehud, da bi ga nosil sam, zato potrebuješ družino, prav tako pa rad deliš lepe trenutke in to z nekom, ki se tega resnično veseli. Otroci, ki jim je ponujeno razkošje, da živijo v velikih družinah se v življenju vedno izkažejo za najboljše. Starši s tem dajejo svojim članom odlične in čvrste temelje, da lahko vidijo različnost.

Navzočnost vseh v družini nas povezuje s pomembno preteklostjo in svoja prepričanja in delovanja lahko povežemo v širši sistem delovanja družine. Danes smo vsi lačni vrednot in kdo drug kot starejši člani družine jih lahko obdrže pri življenju. Družina prinaša tudi spore, sploh če je zelo velika, kar pa je pomembna prednost, saj lahko z obujanjem spominov in lepih trenutkov vse to odvzame konfliktu rušilno moč. Družina prinaša vsem članom neko staro davno modrost preteklih izkušenj, ki nas spremlja vse življenje.
Največji dar ki ga v življenju prinaša družina pa je brezpogojna in samoumevna ljubezen. Starejši člani predajajo družinske sanje in pričakovanja in iz njih vsi črpamo energijo, ter segamo po njih, jih dosežemo in naši zanamci bodo segali še po višjih željah in ciljih.
Je pa vsak član v družini poseben, zato moramo z vsakim ravnati previdno da ga ne zlomimo, saj če manjka samo en člen družine, le ta ni popolna.

Vsak v družini mora skrbeti za redna družinska srečanja saj nas bo vsako leto manj pri mizi, ostali bodo le lepi spomini, ki jih bodo svojim družinam prenašali naši otroci. Vsak družinski dogodek naj bo nabit s čustvi, zato da bo vznemirjenje ob njem vedno ostalo.
Družina je sistem kateremu pripadamo pa naj bo takšna ali drugačna. Družina ljubi vsakega posameznika skozi vsa leta njegovega življenja.