Ena ljubezen

OBSTAJA SAMO ENA LJUBEZEN ZA VEČNOST?
Ali res lahko doživimo samo eno ljubezen v življenju?
Mnogo ljudi je prepričanih, da nam je v življenju dan samo en žetonček za resnično ljubezen. In, ko bo ta žetonček porabljen, ne bomo nikdar več srečali največje in najmočnejše ljubezni. V sled tega se lahko dogaja veliko stvari.
Kaj če zapravim svoj žetonček za ljubezen?
Najprej si v mladosti naredimo sliko idealnega partnerja. Le to smo si ustvarili preko vzorcev iz primarne družine, svojih idealov in izkušenj. Tako se lahko zgodi, da neprestano iščemo ljubezen svojega življenja in takoj, ko zaznamo, da nekdo ne ustreza v celoti našim idealom, skrijemo žetonček in iščemo naprej. Zgodi se lahko, da nekomu podarimo ta žetonček, pa se po letih skupnega življenja razidemo in v globokem prepričanju, da nikdar več ne bomo zmogli velike ljubezni ostanemo sami, ker ne iščemo več, saj nam je dana samo ena velika ljubezen, ki smo jo že porabili. Prav tako, se to lahko zgodi v primeru, ko partnerja izgubimo zaradi drugih razlogov. Lahko pa se tudi zgodi, da vztrajamo v nezadovoljivem odnosu, morda celo odnosu, ki nam povzroča psihično ali fizično trpljenje, saj nas je strah, da, ker smo porabili svojo priložnost, ne bomo nikdar več ljubljeni in vztrajamo v odnosu.
Ali je lahko več ljubezni?
Če pa bi ponotranjili misel, da je ljubezni lahko več, da imajo različne ljubezni različno kvaliteto in kvantiteto, da je ljubezen različnih barv in, da je mogoča kadarkoli, kjerkoli v našem življenju, bi morda bilo lažje in bolj sproščeno. Morda tudi nekateri razhodi ne bi bili tako travmatični. Eno izmed vprašanj, ko se znajdemo v takih situacijah je sigurno: »Ali bom še kdaj ljubil oziroma bom ljubljen?«
Menim, da JA, stvar ODločitve pa je, kakšnega partnerja bi si želel v novem obdobju, sedaj, ko smo oblikovani že na drugačen način in nas spremljajo nove izkušnje in dodani vzorci.
Močno verjamem, da nimamo v življenju samo enega žetona za veliko ljubezen.
Res pa je, da so vse drugačne, kakšno vrednost pa jim damo mi v našem razumu, pa je stvar nas samih. Predvsem je pomembno, da se znebimo tega prepričanja, saj je življenje polno nekih nepredvidljivih situacij, življenjska pot je razgibana, samo pomembno je, da se odpremo novim razmišljanjem in se včasih tudi pustimo voditi po toku, ki nas nosi. Nikoli ne vemo kaj nas čaka na naši poti rasti.