Kje najti partnerja?

KJE NAJTI PARTNERJA, NE SAMO LJUBIMCA?
Pogosto vprašanje, ki mi ga zastavijo dame. Moram reči, da se mi zgodi, da nimam odgovora. Sama sicer verjamem, da če ti je nekaj namenjeno se bo zgodilo, edino težavo, ki jo vidim sedaj je, da ljudje ne iščejo več partnerja, s katerim bi ustvarili odnos, temveč samo zabavo za kratek čas. Kaj je razlog temu, še nisem dognala, razmišljam pa veliko o tem.
Socialna omrežja, ki so sedaj v modi nas pogosto zavajajo. Če iščeš partnerja na spletu, ne glede na to, da poveš, da ne iščeš samo spolnosti, se pogosto dogaja, da ugotoviš, da je to glavni razlog za dopisovanje. Instant odnos, sex.
Ljudje ne iščemo več globine, iščemo samo trenutne užitke, brez obveznosti na kratki rok. Poleg tega pa obstaja še ena past pri omrežjih. Dvojno življenje. Oseba se predstavi skoraj kot popolna, prilagodi razmišljanje dopisovalcu, skreira namišljeno življenje in, če si človek, ki se predstavljaš iskreno in ne pomisliš, da je na drugi strani drugačna oseba, se lahko zgodi, da šele skozi čas ugotoviš, da je človek lažnivec.
NAJ VAM POVEM ZGODBO.
Ženska se je dopisovala z moškim, ki ji je sebe predstavil, kot uspešnega, samskega, skoraj popolnega alfa samca. Vse je izgledalo kot sreča in velika pravljica. Kasneje pa se je izkazalo, da ima moški partnerico, nič od njegove kariere ni bilo resnica, skratka predstavil je svoje namišljeno, idealno življenje, za katerega verjamem, da ga je resnično sanjal, vendar je bila vse skupaj velik laž. Vse to pa z razlogom, da zapelje žensko.
Ljudje v odnosih izhajamo iz sebe. Če sem jaz iskrena pri pripovedi svoje življenjske zgodbe in želja, se mi zdi samoumevno, da imam na drugi strani sogovornika z enakim mišljenjem. Ker pa ne poznam njegove okolice, družine, prijateljev, je morda vse skupaj laž. Vendar naivno menim, da taki ljudje ne obstajajo.
Ko se zaveš resnice, pa začneš dvomiti v odnose, ter ljudi, poleg tega pa ne razumeš, kako si lahko tako naiven, da vsega nisi prepoznal.
Pozabljamo pa na pregovor »Sto ljudi, sto čudi«. In zgodi se nam lahko marsikaj. Šele take izkušnje nas gradijo, da razumemo, da naš svet ni nujno svet drugih, ter, da moramo razširiti svoje dimenzije razmišljanja. Naš ozki krog naših osebnih vrednot se ob tovrstnih izkušnjah širi. Včasih se sprašujemo od kje ljudem sploh ideja, ker sami nismo taki. In verjemite, velikokrat ste lahko presenečeni.
Povzamem lahko samo, da je današnjim generacijam zaradi dostopnosti sveta mnogo težje najti resnico, obdaja jih mnogo več pasti, kar pa ni slabo, da je širina izkušenj mnogo širša.